Bosanski | Engleski |

 

  NOVOSTI

Premijer Novalić otvorio 15. sportske igre RVI FBiH u Gradu heroja Goražde
15. sportske igre ratnih vojnih invalida FBiH održane su dana 14. i 15.07.2018. godine u GRADU HEROJA GORAŽDE. Igre su održane u sportskoj Dvorani „Mirsad Hurić“.
U prisustvu ekipa učesnika, svečanom otvaranju prisustvovali su federalni premijer Fadil Novalić, ministar za boračka pitanja Salko Bukvarevići, ambasador Turske u BiH Haldun Koč i predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti svih nivoa.
Premijer Vlade FBiH gosp. Fadil Novalić otvorio je sportske igre.
Zastave ratnih brigada podefilovale su gradom, a delegacije federalnih i kantonalnih Saveza kao i federalna i kantonalna ministarstva za boračka pitanja kao i drugi nivoi vlasti položili su cvijeće na spomen obilježju na Rorovima, spomen obilježje braniocima, spomeniku poginuloj djeci Goražde kao i šehidskom mezarju na Koljevkom. U Islamskom Centru održan je okrugli sto o ratnim dešavanjima u Goraždu 1992-1995 gdje je bio prikazan i film Ambasade Turske.
Na sportskim igrama je učestvovalo oko 400 takmičara iz svih kantona sa područja FBiH, a sportske igre su održane u osam sportskih disciplina ( sjedeća odbojka, mali nogomet, šah, pikado, streljaštvo, stoni tenis, sportski ribolov, bacanje kugle). Ekipno 1. mjesto osvojio ZDK, 2. mjesto osvojio USK i 3. mjesto TK. U sklopu manifestacije pobjednicima uručeni su pehari i medalje. Prelazni pehar pripao je ZDK.

Sponzori igara: Vlada FBiH, JP BH Poste, Bauerfeind, Ortosar, Pobjeda Rudet Gorazde, Bosnaexpres







18 Jul 2018 by 1234